G Data voorspelt malwaretrends 2012

20-12-2011

“Cyberspace in 2012 gevaarlijker dan ooit”

“Een aantal belangrijke trends die wij voor 2012 zien, hebben te maken met steeds mobieler en veelzijdiger worden van communicatie. Apparaten met het Android-besturingssysteem zullen in 2012 nog zwaarder onder malwarevuur komen te liggen dan in het afgelopen jaar al het geval was. Hierbij denken we niet alleen aan smartphones en tablet, maar ook aan bijvoorbeeld televisies met een internetverbinding en gaming consoles. De slagen die malwareschrijvers in het afgelopen jaar hebben gemaakt in het ontwikkelen van volledig onzichtbare banking trojans zullen pas volgend jaar duidelijk worden voor het grote publiek. Met het grote aantal mensen dat internetbankiert (in 2010  61% van de Nederlanders en 47% van de Belgen*), is zowel de markt als het slagingspercentage voor cybercriminelen groot. “ steekt Eddy Willems, Security Evangelist van G Data van wal.

Bekijk hier het overzicht van alle voorspellingen voor 2012

“In het afgelopen jaar hebben we een flink aantal aanvallen gezien op specifieke bedrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Sony, dat veel van zijn klantgegevens verloor aan hackers. Dit soort aanvallen, maar ook  minder gepubliceerde varianten waarbij vooral bedrijfsinformatie en banktegoeden worden buitgemaakt, zullen in 2012 veel vaker gaan plaatsvinden. Mogelijk zetten cybercriminelen hiervoor de sociale media in om werknemers van die aangevallen bedrijven met nepberichten en geïnfecteerde links te besmetten.
Voor dit soort social engineering-aanvallen komt het goed van pas dat er volgend jaar een aantal grote evenementen zal plaatsvinden, zoals de Olympische Spelen, het EK voetbal en de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Deze thema’s verwachten we ook op grote schaal terug te zien in spamacties,” besluit Willems.

Lees over alle voorspelde trends in het rapport ‘Trends voor 2012’. Dit rapport is te downloaden via de link http://bit.ly/rJK0jH.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]