Apple verliest de helft van haar beurswaarde in 2012

27-12-2011
De financiële wereld schud aan alle kanten, waar kunnen we in 2012 op rekenen? Saxo bank komt elk jaar in december met een aantal gewaagde voorspellingen voor het volgende jaar.

Apple verliest de helft van haar beurswaarde in 2012
Bedrijven kunnen een hoge positie vaak maar lastig behouden. In 2012 zal apple meer last krijgen van concurrenten zoals, Google,  Amazon, Microsoft/Nokia en Samsung. Het bedrijf zal haar grote marktaandeel voor de iPad en iPhone niet kunnen behouden. Android zal in 2012 verder groeien en Apple inhalen, daarnaast krijgt Apple last van de goedkope Kindle van Amzon

Europa moet noodgedwongen haar grote banken sluiten
Het noodfonds, en de afspraken die gemaakt zijn door de landen in de Eurozone blijken niet voldoende voor de vraag die er is naar financiering. Vooral omdat ook Italië in de crisis meegenomen wordt zullen de beurzen binnen korte tijd 25% van haar waarde verliezen. Om grotere problemen te voorkomen moeten de landen besluiten om banken voor meer dan een week volledig te sluiten. Deze periode zal pijnlijk zijn maar zorgt er voor dat er afgerekend wordt met verdragen uit het verleden en zorgt voor een snel "Nieuw Europa"

Een onbekende kandidaat voor het wittehuis wordt president van de VS
Er zal een onbekende kandidaat opstaan om president te worden van de VS. Deze kandidaat zal Obama verslaan en ook de republikeinse kandidaat aan de kant zetten.

Australië komt in een recessie
Doordat de Chinese economie vertraagt wordt Australië mee getrokken in een recessie omdat het land erg afhankelijk is van China.

De Basel-III-regulering zorgt in Europa voor 50 banknationaliseringen
Door de grote druk die er komt te liggen bij de banken omdat er nieuwe regels zullen worden ingevoerd kunnen banken niet altijd meer voldoen aan de eisen.

Zweden en Noorwegen worden de nieuwe veilige haven en halen Zwitserland in
Doordat zwitserland elke keer haar munt devalueert zullen Zweden en Noorwegen het land als veilige haven inhalen.

De Zwitserse Nationale Bank devalueert de Zwitserse munt tot er 1.50 Zwitserse franc moet worden betaald voor een euro (tegen 1,22 vandaag)

De Chinese yuan devalueert 10% tegenover de Amerikaanse dollar.

De Baltic Dry Index, de belangrijkste graadmeter voor tarieven van de bulk-scheepvaart, stijgt met 100% omdat dalende olieprijzen en goedkopere ijzerertsen de vraag vanuit China aanzwengelen.

Tarweprijzen verdubbelen omdat ondertussen 7 miljard monden moeten worden gevoed en speculanten -net als in 2008 - hun opwachting maken.

Lees hier het volledige document van Saxo bank (pdf)

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]