zoeken
Toon: 102550
 1 
 1
23-11-2020Nieuws

Computable zendt Awards 2020 live uit

Computable zendt Awards 2020 live uit
Ook Computable heeft te maken met veranderende tijden vanwege Covid-19. Het op- en afschalen van maatregelen wil dat de ict-vaktitel zijn Computable Awards 2020 niet tijdens een grootschalige evenement kan uitreiken. Maar de uitreiking gaat wél door, zelfs met een klein publiek en vanuit het Scala Theater in Utrecht. Het event, op dinsdag 24 november om 20.30 uur, is live te volgen via de website van Computable.
12-11-2020Nieuws

Laatste 8 kanshebbers pitchen voor ai-award

Laatste 8 kanshebbers pitchen voor ai-award
Daar zijn ze dan, de pitches van de genomineerden van de Dutch Applied AI Award 2020! In podcast De Dataloog presenteren Dearhealth, MapXact en BrainCreators, Risk en Friss, Schiphol, Polpo, Project FARM (Capgemini, Ruler compliance software en Xs2radio zich om zodoende nog kans te maken op deze eerste ai-award. Op 24 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2020.
12-11-2020Nieuws

Cyberthriller van opmerkelijk schrijversduo

Cyberthriller van opmerkelijk schrijversduo
Is de wereld in de ban van het coronavirus, in de cyberthriller ‘Het virus’ is dat een computervirus. Het boek is een samenwerking van copywriter Alain Dierckx en security-specialist Eddy Willems, die zelf ook 'meespeelt' in het boek. Samen met zijn gezin. Lezers van Computable kunnen het boek winnen.
04-11-2020Nieuws

Gedragsverandering is geen doel op zich

Gedragsverandering is geen doel op zich
Recent stuitte ik op een plan van aanpak met als voornaamste doel gedragsverandering. Daarin de stelling dat de juiste houding en gedrag van medewerkers de sleutel is tot het succes van de organisatie. Vervolgens maakt het plan concreet hoe de medewerkers zich moeten gedragen en wordt er een blik coaches opengetrokken om medewerkers die zich niet conformeren aan dit ideaalbeeld daarop aan te spreken. Logisch?
02-11-2020Nieuws

Thuiswerkende ambtenaar communiceert onveilig

Thuiswerkende ambtenaar communiceert onveilig
Ambtenaren van de rijksoverheid zijn niet altijd op de hoogte welke communicatietools zijn toegestaan binnen de organisatie. Hierdoor gebruiken ze verboden middelen, zoals Whatsapp (7 procent) en e-mail (16 procent), om vertrouwelijke informatie te delen.
23-10-2020Nieuws

Computable ondersteunt Dutch Blockchain Awards

Computable ondersteunt Dutch Blockchain Awards
Computable heeft zich als partner verbonden aan de Dutch Blockchain Awards. Op 4 december worden in totaal zes blockchain-awards uitgereikt tijdens de Dutch Blockchain Week, waarvoor Computable zijn technische infrastructuur beschikbaar stelt voor de werving van kandidaten, het beoordelen van voordrachten en het stemmen op genomineerden. Het gaat hier om de technologie die ook voor de Computable Awards wordt ingezet.
20-10-2020Nieuws

Nominaties voor Dutch Applied AI Award 2020 bekend

Nominaties voor Dutch Applied AI Award 2020 bekend
Ict-vaktitel Computable, podcast De Dataloog en de Hogeschool van Amsterdam hebben de acht genomineerden bekend gemaakt voor de Dutch Applied AI Award 2020. De genomineerden vormen een bonte stoet van tech-startups en projecten die artificial intelligence inzetten, aangevuld met een product waarin ai is ingebouwd. De komende dagen gaan de kandidaten pitchen in De Dataloog - waarvan we de podcast later uitzenden.
14-10-2020Nieuws

Thuiswerken bevalt Nederlander goed

Thuiswerken bevalt Nederlander goed
Bijna twee derde van de werknemers heeft de afgelopen zes maanden meer waardering gekregen voor het thuiswerken. Bovendien krijgen managers er meer vertrouwen in dat hun teams hun werk goed doen. Dat blijkt uit Cisco's Workforce of the Future-onderzoek.
12-10-2020Nieuws

Computable, De Dataloog en HvA komen met ai-award

Computable, De Dataloog en HvA komen met ai-award
Ict-vaktitel Computable, podcast De Dataloog en de Hogeschool van Amsterdam reiken dit jaar voor het eerst de Dutch Applied AI Award uit. Een jury met vijf specialisten op het gebied van artificial intelligence selecteerde acht kandidaten die kans maken op deze award. Via een pitchronde in De Dataloog bepaalt de jury uiteindelijk de winnaar.
08-10-2020Nieuws

Nederlandse doorbraak maakt ai zuiniger

Nederlandse doorbraak maakt ai zuiniger
Onderzoekers van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) hebben een algoritme ontwikkeld dat ai-toepassingen met een factor honderd tot duizend energiezuiniger maakt. Met de nieuwe rekenmethode kunnen ai-taken zonder cloudverbinding op een lokaal apparaat plaatsvinden, bijvoorbeeld een smartwatch. CWI spreekt van 'een doorbraak'. Kanttekening: er zijn nog geen geschikte chips voor deze ai-toepassing.
 1 
 1
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]