Nieuws

zoeken
Toon: 102550
14-03-2017Nieuws

Computable debatteert over privacy in de zorg

Computable debatteert over privacy in de zorg
De redactie van Computable organiseert woensdag 15 maart tijdens vakbeurs Zorg & ICT 2017 in de Utrechtse Jaarbeurs een debat over privacy in de zorg. De discussie richt zich op de beveiliging van patiëntgegevens. Hoofdredacteur Sander Hulsman gaat samen met journalist en schrijver Maria Genova het gesprek met vijf experts uit de markt aan. Om het debat van munitie te voorzien, neemt Genova verschillende cases mee die zij in de dagelijkse praktijk tegenkomt.
07-03-2017Nieuws

Zorg als ICT’er voor realistische scholingsdoelen

Zorg als ICT’er voor realistische scholingsdoelen
Het eerste kwartaal van 2017 zit er bijna op. Voor ons ligt een spannende periode van verkiezingen in diverse Europese landen, terwijl de gevolgen van de Brexit en de verkiezing van Trump voelbaar worden. Allemaal gebeurtenissen die van invloed zijn op de economie en dus op de werkgelegenheid. Concreet: wat wij de afgelopen maanden zien, is dat de vraag naar it-specialisten met een breed palet aan kennis toeneemt.
06-03-2017Nieuws

Cybersecurity is veel meer dan IT

Cybersecurity is veel meer dan IT
Er is iets raars aan de hand. Vanuit it zien we cybersecurity als een serieuze uitdaging voor onze maatschappij. En vanuit de maatschappij zien we cybercrime als iets dat it maar moet oplossen. Dat rijmt niet en daar moet snel iets aan veranderen.
06-03-2017Nieuws

'ICT-onderwijs op basisschool moet in regeerakkoord'

'ICT-onderwijs op basisschool moet in regeerakkoord'
Het nieuwe kabinet moet zorgen dat jongeren op structurele wijze digitale vaardigheden zoals programmeren aanleren. Ook moeten leraren versneld bijgeschoold worden om die lessen te kunnen geven. Dat staat in een open brief aan de lijsttrekkers van alle politieke partijen die deelnemen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. De oproep komt van CodePact, een vereniging van 45 bedrijven, onderwijs- en branche-organisaties en initiatiefnemers voor programmeerlessen op scholen.
06-03-2017Nieuws

IT, het mag wel wat ondernemender

IT, het mag wel wat ondernemender
It-afdelingen waar ik op bezoek kom, zijn vaak gericht op het in de lucht houden van bestaande applicaties en infrastructuur. Een slechte zaak, want door het gemak waarmee technologie tegenwoordig is in te zetten, is er juist behoefte aan it’ers die zich richten op innovatie. Mijn advies: reorganiseer je it-afdeling, zodat je meer naar de business gaat luisteren.
03-03-2017Nieuws

GGD Amsterdam ontwikkelt eigen applicaties

GGD Amsterdam ontwikkelt eigen applicaties
Na negatieve ervaringen met ‘te slechte, te dure en te late software’ besloot de GGD Amsterdam om voortaan alle software die de medewerkers nodig hebben zelf te ontwerpen, ontwikkelen en beheren. Onder andere een forensisch artsensysteem dat nu bijna landelijk in gebruik is en sinds dit jaar zelfs een heuse ‘GGD AppStore’ zijn het voorlopige resultaat. Een blik in de ontwikkelkeuken van de GGD Amsterdam.
01-03-2017Nieuws

Expansion brengt data onder bij Previder

Expansion brengt data onder bij Previder
<p>Het Rotterdamse Expansion wilde zijn digitale archieven verhuizen naar een extern datacenter. Het zocht specifiek een &lsquo;greenfield&rsquo; datacenter, vertelt Wim Vis, commercieel directeur bij Expansion. &lsquo;Het datacenter moet worden beheerd door een partij die de best mogelijk garanties kan geven op het gebied van veiligheid, connectiviteit en leveringssnelheid. Bovendien moet dit datacenter in Nederland gevestigd zijn, zodat we onze klanten kunnen garanderen dat er Nederlandse wetgeving op van toepassing is. Previder voldoet aan die eisen.&rsquo;</p>
27-02-2017Nieuws

Frank Slootman stopt als CEO bij ServiceNow

Frank Slootman stopt als CEO bij ServiceNow
De Nederlandse topman van ServiceNow, Frank Slootman, stopt op 3 april 2017. Dan wordt zijn rol als president en chief executive officer (ceo) overgenomen door John Donahoe, ex-topman van veilingsite eBay en de huidige chairman van digitaal betaalbedrijf Paypal. Slootman blijft wel aan als chairman van de Amerikaanse aanbieder van servicemanagementoplossingen in de cloud.
27-02-2017Nieuws

Zo laat je de hybride cloud voor je werken

Zo laat je de hybride cloud voor je werken
De hybride cloud biedt bedrijven anno 2017 de meest waardevolle technologische mogelijkheden. Om hier optimaal gebruik van te maken, is echter wel een andere aanpak nodig. Ondernemingen verspreiden hun data doorgaans al over meerdere datacenters.
27-02-2017Nieuws

‘Amazon rukt op richting Microsoft en Cisco’

‘Amazon rukt op richting Microsoft en Cisco’

AWS (Amazon Web Services) maakt meer moves naar de markt van Microsoft en Cisco. De clouddiensten van e-commerce-reus Amazon mikken op de traditionele kern van de twee traditionele ict-reuzen.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]