zoeken
Toon: 102550
 1 
 1
18-09-2020Nieuws

Vergeet chatbot en integreer ai in bedrijfsvoering

Vergeet chatbot en integreer ai in bedrijfsvoering
Nieuwe technologieën kopiëren vaak het verleden. Zo leken de eerste auto's op rijtuigen en de eerste films op theatervoorstellingen. Die trend zien we ook bij kunstmatige intelligentie (ai), dat veel gebruikt wordt voor het automatiseren van werkzaamheden zoals die van een helpdesk.In de praktijk zijn zulke ai-implementaties echter vaak een slap aftreksel van hun menselijke equivalent. En dat terwijl ai zoveel andere zakelijke interactiemogelijkheden biedt.
16-09-2020Nieuws

Spoelstra Spreekt: Geringe interesse in 5G

Spoelstra Spreekt: Geringe interesse in 5G
Ik las van de week een onderzoek dat de interesse in 5G verrassend gering is. Slechts een kwart ziet er naar uit, een groot gedeelte vindt het niet nodig en dan zijn er ook nog een aantal mensen die denken dat de 5G-mast een heel grote barbecue is. Maar dat is grotendeels dezelfde groep die denkt dat als je de coronamaatregelen opheft de corona dan ook vanzelf verdwijnt.
16-09-2020Nieuws

Groot onderzoek naar impact corona op thuiswerken

Groot onderzoek naar impact corona op thuiswerken
Sinds medio maart is het advies van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. Computable is benieuwd hoe u deze situatie, binnen de organisatie waarvoor u werkt, ervaart. Loopt u tegen (technische) problemen aan, zijn er bedrijfsontwikkelingen die in een stroomversnelling zijn geraakt en welke oplossingen worden er gebruikt om met collega’s op afstand te communiceren? Doe nu mee aan ons onderzoek!
28-08-2020Nieuws

Verkoop van schijnveiligheid mag niet

Verkoop van schijnveiligheid mag niet
Het komt zelden voor dat een uitspraak van de rechter in it-land beroering veroorzaakt. Begin juni zagen we zo'n zeldzaam geval. Een it-leverancier werd door de rechter veroordeeld omdat hij zijn zorgplicht had verzaakt door het achterwege laten van basis beveiligingsmaatregelen voor het netwerk dat aan zijn klant werd geleverd. Die klant had weliswaar aangegeven geen behoefte te hebben aan een firewall, een backupsysteem en ingewikkelde wachtwoorden, maar de rechter vond dat geen rechtvaardiging voor het dan maar achterwege te laten van beveiliging.
25-08-2020Nieuws

It’er heeft cyber- en datasecurity als topprioriteit

It’er heeft cyber- en datasecurity als topprioriteit
Het komende jaar staan cyber- en datasecurity als topprioriteit op de agenda van it-professionals. Dat blijkt uit het IT Trendsonderzoek van Supply Value en daarmee is deze trend de absolute nummer één. 89 procent van de it-professionals geeft veel tot heel veel prioriteit aan deze trend en meer dan 86 procent van de respondenten rekent cyber- en datasecurity tot de drie belangrijkste trends momenteel.
20-08-2020Nieuws

Cloud computing draait om multi, distributed en edge

Cloud computing draait om multi, distributed en edge
Clouddiensten zijn al een aantal jaar populair en nog steeds neemt het gebruik van clouddiensten toe. De cijfers van het IT Trendsonderzoek van Supply Value liegen er dan ook niet om, maar liefst 94 procent van de respondenten is redelijk bekend tot expert met cloud. Bijna 90 procent van de respondenten geeft veel tot heel veel prioriteit aan deze trend en daarmee eindigt cloud op een tweede plaats. Het is dan ook een veelbelovende trend en het merendeel van de respondenten geeft aan dat dit de toekomst is en misschien zelfs de nieuwe realiteit blijft.
17-08-2020Nieuws

Agile blijft belangrijkst in it-developmentproces

Agile blijft belangrijkst in it-developmentproces
Het blijft een uitdaging om it-ontwikkelingen binnen tijd en budget af te ronden. Om deze reden wordt er veel onderzocht en geëxperimenteerd met nieuwe werkwijzen om het ontwikkelproces effectiever en efficiënter te maken. Meer dan zeventig procent van de it-professionals geeft aan veel tot heel veel prioriteit te geven aan het it-developmentproces komend jaar, zo blijkt uit het IT Trendsonderzoek van Supply Value. Daarmee eindigt de nieuwkomer in het onderzoek dit jaar op een vierde plek. Het laat zien hoe belangrijk het voor een succesvolle implementatie van (nieuwe) technologie is om it-projecten goed te organiseren.
14-08-2020Nieuws

Digitale transformatie moet, maar kennis ontbreekt

Digitale transformatie moet, maar kennis ontbreekt
Ruim zeventig procent van de it-professionals houdt zich het komende jaar bezig met een digitale transformatie. Dit blijkt uit het IT Trendsonderzoek, dat Supply Value jaarlijks uitvoert waarin deze it-trend op de vijfde positie is geëindigd. Opmerkelijk in het onderzoek is wel dat de bekendheid van de digitale transformatie onder de respondenten achterblijft ten opzichte van de prioriteit die het krijgt.
13-08-2020Nieuws

It-trend internet of things is ‘here to stay’

It-trend internet of things is ‘here to stay’
Apparaten die verbonden zijn met internet zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Denk aan gps-data die een apparaat verzamelt en vertaalt naar bruikbare informatie op een scherm. Driekwart van de respondenten het IT Trendsonderzoek, dat Supply Value jaarlijks uitvoert, geeft dan ook aan redelijk tot veel prioriteit te geven aan internet of things (iot) het komende jaar.
11-08-2020Nieuws

Blockchain-initiatieven leiden vaak tot niets

Blockchain-initiatieven leiden vaak tot niets
Van alle blockchain-initiatieven leidt 85 procent uiteindelijk tot niks. Grootste struikelblok daarbij vormt vaak de privacy. Dit blijkt uit het IT Trendsonderzoek dat Supply Value jaarlijks uitvoert. It-professionals plaatsen blockchain op de achtste plek in de lijst met belangrijkste it-trends voor het komende jaar.
 1 
 1
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]