Release management

Release management is het proces dat zich bezig houdt met het beheren van software releases van de ontwikkel fase tot de release van de software. Release management wordt van steeds groter belang doordat software steeds verder verspreid raakt binnen de business en software oplossingen steeds complexer worden. Daarnaast zijn software oplossingen, met name web applicaties, apps en mobiele besturingssystemen, constant in ontwikkeling.

Release management moet ervoor zorgen dat alle software componenten naadloos op elkaar blijven aansluiten en de waarde van alle applicatie zo veel mogelijk wordt benut.

Bij het uitvoeren van Release Management worden traditioneel project management, system development lifecycle en ITIL gecombineerd gebruikt.

Release Management begint normaal gesproken in het ontwikkelproces met verzoeken voor veranderingen of nieuwe features. Het doel is slechts correcte, geautoriseerde en geteste software en hardware beschikbaar te stellen zonder dat het ten koste gaat van de werkomgeving.

Definitie Release

Release - vrijgeven, release, rel.
1. vrijgeven van een apparaat (device)
2. release van een nieuwe uitgave (edition) van een programma (release level); afgekort: rel;
Bron: ICT woordenboek Computable

Meer over Release Management

Kennis

 

 

Meer documenten >>

Externe Bronnen 
 

 

Aansluitend op Release management

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]