RAM Mobile Data

RAM Mobile Data

Ptolemaeuslaan 69
3528BR  Utrecht
Nederland
+31 30 2390390
info@ram.nl
http://www.ram.nl

Over RAM Mobile Data

RAM Mobile Data is al bijna 20 jaar een van de meest vooraanstaande spelers op het gebied van mobiele datacommunicatie. Als het gaat om communicatie is RAM natuurlijk bekend van haar eigen Mobitex-netwerk, maar steeds meer bedrijven ontdekken de unieke propositie van RAM op het gebied van GPRS en UMTS, die garant staat voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Track-and-trace

Het track-and-trace systeem van RAM Mobile Data is de oplossing voor uw bedrijf als u meer inzicht wilt in ritregistratie, kilometerregistratie en de gewerkte uren van uw buitendienst medewerkers. Het real-time inzien van uw voertuigen geeft u beter inzicht in uw planning. Het uitdraaien van rapportages geeft u alle informatie die u nodig hebt voor een correcte administratie. RAM Mobile Data biedt voor uw organisatie een ritregistratie- en voertuigvolg-systeem geheel op maat gemaakt en toegespitst op uw behoefte.

Documenten

15-05-2012RAM Mobile DatapdfNLWhitepaper

Persoonlijke GPS Noodknop: extra veiligheid en/of urencontrole

Persoonlijke GPS Noodknop: extra veiligheid en/of urencontrole
In openbare beroepen is het gevoel van dreiging of onveiligheid de laatste jaren sterk toegenomen. Niet alleen bij buschauffeurs, treincontroleurs, ambulancehulpverleners en brandweerpersoneel, maar denkt u ook aan meteropnemers en -afsluiters, inspecteurs, controleurs en monteurs.

Voor medewerkers die dagelijks alleen op pad gaan geeft een persoonlijk GPS noodknop systeem net even dat extra beetje veiligheid. Realtime locaties, kennis, en een noodknop geven organisaties zo een veel snellere responstijd naar personeel in geval van nood. Daarnaast kunnen organisaties het systeem inzetten voor maximaal inzicht in hun buitendienst, door middel van het sneller inplannen, beoordelen, volgen en factureren van medewerkers.

Lees verder>>
22-03-2012RAM Mobile DatapdfNLWhitepaper

Samenvatting regeling bijtelling voor privégebruik bedrijfsvoertuigen

Samenvatting regeling bijtelling voor privégebruik bedrijfsvoertuigen
De fiscale bijtelling van vervoermiddelen is een ‘hot item’ bij de belastingdienst. Maar de regeling met betrekking tot het gebruik van de zakelijke auto is niet altijd even duidelijk. Deze whitepaper kan u helpen hier meer inzicht in te krijgen.
Lees verder>>
22-02-2012Ram Mobile DatapdfNLWhitepaper

Track-and-Trace: Goedkoop vaak duurkoop bij de inbouw voertuigapparatuur

Track-and-Trace: Goedkoop vaak duurkoop bij de inbouw voertuigapparatuur
Deze whitepaper geeft inzage in de problemen die kunnen ontstaan wanneer voertuigapparatuur niet correct wordt ingebouwd. Dit kan leiden tot storingen of zelfs schade aan het voertuig. Bereik-gerelateerde storingen hebben tot gevolg dat er geen of gebrekkige communicatie met het voertuig mogelijk is, maar ook komt het voor dat de GPS niet goed werkt. Als het modem de gegevens niet goed kan versturen gaat het minder lang mee en kunnen de voertuigen niet real time gevolgd worden.

Kortom, uit deze whitepaper blijkt duidelijk dat inbouw door gecertificeerde inbouwers van het grootste belang is.

Lees verder>>
17-02-2012RAM Mobile DatapdfNLWhitepaper

Zeven tips om tot de juiste keuze voor een Track-and-Trace systeem te komen

Zeven tips om tot de juiste keuze voor een Track-and-Trace systeem te komen
Met behulp van zogenoemde Track-and-Trace systemen kan de locatie van voertuigen en personen worden bepaald en het bijhouden van een sluitende ritadministratie worden geautomatiseerd. Het is een handige tool om meer inzicht te krijgen in wat de buitendienst doet, en deze bijvoorbeeld efficiënter in te zetten om bijvoorbeeld de CO2 uitstoot van het wagenpark te verlagen. Daarnaast worden dit soort systemen in toenemende mate gebruikt als informatiebron bij de verloning van medewerkers of facturatie aan opdrachtgevers.

Track-and-Trace systemen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Er kan software worden aangeschaft, maar tegenwoordige worden steeds meer systemen aangeboden op basis van een webapplicatie, waardoor de instapkosten laag zijn en de beschikbaarheid hoog.

Deze whitepaper geeft 7 tips om tot een goede keuze te kunnen komen voor een leverancier van een ritregistratie of voertuigvolg dienst. Variërend van de bepaling van uw behoefte tot aan de inbouw van uw systeem zult u na het lezen van dit whitepaper geen moeite hebben om het systeem te kiezen wat precies op u en uw wensen aansluit.

Lees verder>>
17-02-2012RAM Mobile DatapdfNLWhitepaper

Bijtelling bedrijfs- of leaseauto: Werkgever is eindverantwoordelijk voor sluitende rittenregistratie

Bijtelling bedrijfs- of leaseauto: Werkgever is eindverantwoordelijk voor sluitende rittenregistratie
Sinds 2006 wordt privégebruik van een bedrijfs- of leaseauto tot het loon voor de loonbelasting gerekend. De werkgever is verplicht aan de fiscus op te geven dat een werknemer een auto ter beschikking heeft. Alleen als er overtuigend bewijs is dat een werknemer niet meer dan 500 kilometer per kalenderjaar privé in de bedrijfsauto rijdt, mag de werkgever de bijtelling achterwege laten. Dit kan eenvoudig worden aangetoond door middel van een Track-and-Trace ritregistratiesysteem. Lees meer hierover in deze whitepaper.
Lees verder>>
17-02-2012RAM Mobile DatapdfNLReference Case

Reference Case: DKC Totaaltechniek realiseert tijdsbesparing van 80% op urenadministratie

Reference Case: DKC Totaaltechniek realiseert tijdsbesparing van 80% op urenadministratie
DKC Totaaltechniek is een installatiegroep die installatietechniek, koudetechniek en elektrotechniek op innovatieve wijze bundelt. Bij DKC werken tachtig monteurs die veel op locatie werken. Hun werk- en reistijd hielden zij bij via urenbriefjes, die door de administratie handmatig werden verwerkt. Zij wilden dit proces graag efficiënter laten verlopen. Met de track-and-trace dienst kon de ritregistratie gekoppeld worden aan de urenregistratie met als belangrijkste voordelen: een actueel inzicht in de uren en een versnelling van het facturatieproces.

Het in gebruik nemen van de track-and-trace oplossing gekoppeld aan het ERP systeem levert DKC een tijdwinst op van maar liefst 84% ten opzichte van de ‘oude’ situatie, waarin wel werd gewerkt met de rit-en tijdsregistratie, maar nog steeds zaken handmatig werden verwerkt. De voordelen voor DKC zijn:

 1. besparing op ureninvoer- en verwerking;
 2. actueel inzicht in de uren, daardoor een strakkere projectbewaking;
 3. snellere facturatie doordat de uren eerder in het systeem staan;
 4. gemak voor de medewerkers.
Lees verder>>
17-02-2012RAM Mobile DatapdfNLWhitepaper

Reference Case: De voordelen van Track-and-Trace voor Donkergroen

Reference Case: De voordelen van Track-and-Trace voor Donkergroen
Donkergroen, een landelijk werkende organisatie die voor veel gemeenten de groenvoorziening verzorgt, wilde meer inzicht in de actuele locaties en gewerkte uren van hun mobiele hete lucht onkruidbestrijding (HOB) units. Door deze HOB units uit te rusten met een track-and-trace systeem, worden nu op het in- en uitschakelen van het contact, de gemaakte uren per locatie automatische geregistreerd.

Donkergroen speelt een actieve rol op het gebied van duurzaamheid en volgt de laatste ontwikkelingen nauwlettend. Het bedrijf is een groot voorstander van duurzaam onkruidbeheer en maakt zich hard voor een verbod op het gebruiken van gif in de groenvoorziening.

De groene voordelen van track-and-trace voor Donkergroen:

 1. besparing op ureninvoer- en verwerking;
 2. transparantie richting opdrachtgevers mbt gemaakte uren;
 3. actueel inzicht in de locaties van de medewerkers;
 4. nauwkeurigheid: locatie tot op huisnummer;
 5. actualiteit van het kaartmateriaal.
Lees verder>>
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

 • Kosteloos toegang tot alle informatie
 • Onbeperkt downloaden van whitepapers
 • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]

Twitterfeed