Eurofiber

Eurofiber

Safariweg 25-31
3502 KB  Utrecht
Nederland
+31 30 242 8700
info@eurofiber.com
https://www.eurofiber.nl

Over Eurofiber

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Naast het uitgebreide glasvezelnetwerk in Nederland, België en Frankrijk en eigen datacenters in Nederland en Frankrijk bieden we ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

Documenten

28-05-2020EurofiberhtmlNLAudio

Podcast: Glasvezelnetwerken zijn het fundament voor de Nederlandse digitale economie

Podcast: Glasvezelnetwerken zijn het fundament voor de Nederlandse digitale economie
De vraag naar meer bandbreedte groeit al jaren. In tijden van de Corona-pandemie raakt de digitalisering van de Nederlandse economie in een stroomversnelling. Ook grijpen organisaties, van supermarkten tot overheid, de digitale communicatie nu meer dan ooit aan om werken op afstand mogelijk te maken en in contact te blijven met klanten.

Zonder een solide fundament zou het explosief toegenomen gebruik van digitale middelen onmogelijk zijn. Dat fundament wordt gevormd door de vele kilometers glasvezelnetwerken in Nederland. Zoals het landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber. Hoe glasvezel werkt en waarom het de veilige en toekomstbestendige basis vormt voor de digitalisering van de Nederlandse economie en maatschappij? Dat legt Erik Radius, technical product manager bij Eurofiber, uit in deze 25 minuten durende podcast.
Lees verder>>
28-05-2020EurofiberhtmlNLWebinar

Webinar Cloud Connectiviteit Challenges

Webinar Cloud Connectiviteit Challenges
Applicaties en dataopslag in de cloud: organisaties stappen steeds meer over op deze vorm van automatisering. De voordelen zijn, in potentie, dan ook groot: lagere IT-kosten en productiviteitsverhoging kunnen bij cloud computing hand in hand gaan. Met de groter wordende populariteit van cloud computing neemt echter ook de afhankelijkheid van netwerkverbindingen met de cloudaanbieders toe. Beveiligde en redundante verbindingen zijn dan van cruciaal belang. Wilt u alles weten over cloud connectiviteit? Bekijk dan deze webinar.
Lees verder>>
01-05-2020EurofiberpdfNLWhitepaper

De cloud als integraal onderdeel van uw ICT infrastructuur

De cloud als integraal onderdeel van uw ICT infrastructuur
De cloud maakt het gemakkelijker, laagdrempeliger en goedkoper om met uw organisatie te versnellen en te experimenteren. En door de kortere timeto-market draagt de cloud bij aan uw concurrentievermogen. In dit ebook nemen we u mee in deze nieuwe wereld. Wat is de cloud precies, wat zijn de voordelen voor uw organisatie en waarom is beveiliging nog belangrijker dan in ons traditionele IT-landschap? Ontdek de mogelijkheden van de cloud en hoe u veilig en direct toegang krijgt tot meerdere cloud platformen.
Lees verder>>
01-05-2020EurofiberpdfNLWhitepaper

6 belangrijke aandachtspunten bij het opstellen van een cloud strategie

6 belangrijke aandachtspunten bij het opstellen van een cloud strategie
Steeds meer bedrijven kiezen voor de cloud als vervanging voor hun traditionele ITdiensten. Volgens diverse onderzoeken als Rightscale (State of the Cloud report) en Capgemini (Cloud Readiness report) is het vandaag de dag niet meer de vraag of u de cloud zal adopteren maar wanneer. Hier vindt u 6 aandachtspunten ter ondersteuning van de ontwikkeling van uw cloud strategie.
Lees verder>>
01-05-2020EurofiberpdfNLReference Case

Hoe een onderwijsinstelling haar juiste ICT-partner vond

Hoe een onderwijsinstelling haar juiste ICT-partner vond
Het onderwijs is altijd in beweging: opleidingen moeten blijven aansluiten bij ontwikkelingen in de maatschappij. Digitalisering kan daarbij cruciale ondersteuning bieden, bijvoorbeeld met digitale leer-werkomgevingen, online onderwijsapplicaties en ‘bring your own device’-oplossingen. Als je de mogelijkheden optimaal wilt benutten moet je ICT-basis goed op orde zijn, en kunnen meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Onderwijsinstelling SORG (Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag) zocht daarom een partner die een flexibel privé netwerk kon bieden, met stabiele verbindingen en continue beschikbaarheid. Lees hier over hun zoektocht.
Lees verder>>
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]

Twitterfeed