Hosting

Hosting, ook wel bekend als Website hosting, shared hosting en webhosting, is het leveren van diensten voor het huistvesten, serveren en onderhouden van bestanden voor meerdere websites. Het gaat hierbij niet alleen om de ruimte die er beschikbaar wordt gesteld voor het plaatsen van bestanden, veel belangrijker is een snelle internet verbinding. De meeste hosting dienstverleners leveren diensten op basis van het T-carrier system. Een bedrijf dat haar eigen sites host zou ook een snelle verbinding met het internet moeten hebben vaak is dat echter veel duurder dan het extern hosten van websites. Veel bedrijven delen de koste van de snelle internetverbinding door het inschakelen van een hosing service.

Er bestaan ook verschillende kleine access providers die het mogelijk maken voor particulieren om hun sites te hosten. Deze diensten zijn vaak gratis maar daardoor ook erg basic.

Virtual hosting
Sommige bedrijven omschrijven hun diensten als virtual hosting. Hiermee impliceren zij dat hun diensten transparant zijn: elke website krijgt een eigen domeinnaam met daarbij een reeks e-mailadressen. Eigenlijk zijn hosting en virtual hosting synoniemen van elkaar. Er zijn ook hosting bedrijven die u uw eigen virtuele server aanbieden, waardoor het lijkt alsof u over uw eigen server beschikt.

Dedicated hosting
Bij dedicated hosting gaat het om het daadwerkelijk leveren van een server die volledig gewijd is aan het verkeer op uw website. Alleen zeer druk bezochte websites vereisen dedicated hosting.

 


Aansluitend op Hosting

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]