ABAP

Advanced Business Application Programming (ABAP) is een 4GL applicatie-specifieke  programmeertaal die ontwikkeld is in de jaren ’80 door het Duitse software bedrijf SAP. De Syntax van ABAP is enigszins vergelijkbaar met COBOL. ABAP is de programmeertaal voor de ontwikkeling en aanpassing van SAP-applicaties.

Het veel gebruikte R/3 Systeem dat SAP voor het eerst uitbracht in 1992 is ontwikkeld in ABAP.
In 1999 gaf SAP een uitbreiding op ABAP vrij en in 2004 introduceerde SAP haar huidige ontwikkelomgeving genaamd NetWeaver die zowel ABAP als Java ondersteunt.
Vertaald in het Duits staat ABAP voor Allgemeiner Berichtsaufbereitugsprozessor in het Nederlands vrij vertaalt “generieke rapport voorbereiding”

ABAP programma’s kunnen worden onderverdeeld in rapporten en module tools. De term ‘rapport’ wordt vrij gebruikt om programma’s aan te duiden die gegevens manipuleren.
SAP gebruikers kunnen door middel van ABAP aangepaste rapporten en gebruikersinterfaces ontwikkelen. ABAP is vrij eenvoudig te leren voor programmeurs maar voor een leek vrij lastig. Van programmeurs die ABAP onder de knie willen krijgen wordt verwacht dat zij praktische kennis hebben van relationele database ontwerpen en object georiënteerd programmeren.

 

Aansluitend op ABAP

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]