Archive

Een archief is een verzameling van computerbestanden die zijn samen verpakt voor back-up, het vervoer naar een andere locatie, voor het opslaan buiten de computer zodat er meer hardeschijf ruimte beschikbaar kan worden gesteld, of voor een ander doel.

Een archief kan een eenvoudige lijst van bestanden of bestanden georganiseerd onder een map of catalogus structuur zijn (afhankelijk van hoe een bepaald programma archivering ondersteunt).

Op personal computers met het Windows-besturingssysteem, is WinZip een populair programma waarmee je een archief aanmaken. WinZip comprimeert ook de bestanden die worden gearchiveerd, maar compressie is niet verplicht om een archief creëren. Een WinZip archief heeft de bestandsnaam ".Zip".

Op Unix-gebaseerde besturingssystemen, kan het tar (tape archive) hulpprogramma worden gebruikt om een archief te maken of bestanden uit te pakken. Op mainframe operating systemen zoals IBM MVS en OS/390, worden procedures voor archivering of back-up van bestanden vaak geautomatiseerd.

 

Aansluitend op Archive

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]