Backdoor

Een backdoor is een middel om buiten de beveiligingssystemen om toegang te krijgen tot een computer en of netwerk. Soms plaatsen programmeurs zelf een backdoor om problemen binnen programma's te kunnen analyseren. Aanvallers kunnen deze deuren die zij opsporen of zelf installeren gebruiken voor het lamleggen van een pc of volledig netwerk. Er bestaan ook verschillende wormen die gebruik maken van een backdoor die gemaakt is door een aanvaller.

Of een backdoor nu geinstalleerd is om problemen binnen programma's op te sporen of is geplaatst tijdens een aanval het vormt zo ie zo een risico voor de veiligheid. Er zijn immers altijd krakers op zoek naar beveiligings lekken. Zorg er dus voor dat uw systemen zo min mogelijk backdoors bevatten of verklein de risico's door deze toegangen te beveiligen.

Definitie Backdoor

- backdoor - Een verborgen achterdeurtje vooroverheden of programmeeurs om een zwaar beveiligd bestand of programma te kunnen kraken. Elk zwaarbeveiligd programma zou zo'n achterdeurtje hebben. Hackers zijn vaak opzoek naar dit soort toegangs mogelijkheden om toegang te krijgen tot systemen. 


Bron: Computable ICT woordenboek

 

 

Aansluitend op Backdoor

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]