Big Data

Met de term Big Data worden gestructureerde, semigestructureerde en ongestructureerde gegevens, van enig volume, die het potentieel hebben om te worden omgezet tot bruikbare informatie, omschreven. Hoewel de term big data niet voorschrijft van welk volume de data moet zijn, wordt de term vaak gebruik als er wordt gesproken over petabytes of exabytes.

Kenmerken van big data

Big data heeft drie belangrijke kenmerken. In het Engels wordt er ook wel gesproken over de 3V's van big data:

  1. Volume: de extreme hoeveelheid aan data
  2. Variatie (Variety): Divese soorten data
  3. Snelheid (Velocity): De snelheid waarmee de data verwerkt moet worden.

Uitdagingen

De uitdagingen bij big data liggen hem met name in het analyseren, verzamelen, samenvoegen, doorzoeken, delen en visualiseren van de gegevens. Een belangrijk aspect is ook de privacy.

Hadoop

Bedrijven willen steeds vaker gebruik maken van de analyses die zij kunnen trekken uit grote hoeveelheden data. Leveranciers springen daar op in door het creëren van Hadoop oplossingen. Hadoop ondersteunt bedrijven bij het analyseren van semigestructureerde en ongestructureerde data.

Big data Management

Om optimaal gebruik te kunnen maken van big data wordt er steeds meer gewerkt met big data management. Big data management heeft als doel het aanbieden van een hoog niveau van data kwaliteit. Door het verhogen van de data kwaliteit kunnen Business Intelligence en big data analyse software analyses gemakkelijker en betrouwbaarder maken. Grote bedrijven, overheden en andere grote organisaties zetten steeds vaker big data management strategieën op. Dat doen zij omdat zij werken met snel groeiende databestanden: databases van vele terabytes of petabytes zijn geen uitzondering meer. Daarnaast combineren zij vaak gegevens die opgeslagen zijn in verschillende bestandsformaten. Door big data management effectief in te zetten, kan de meest waardevolle data gelokaliseerd worden.

keerzijde

Met grondige big data analyse proberen bedrijven concurrenten voor te blijven. Big data kan bijvoorbeeld ondersteunen om inzicht te krijgen in het aankoop gedrag van klanten. Maar Big Data heeft ook een keerzijde. Privacy…

 

Aansluitend op Big Data

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]