Bounce e-mail

Bounce e-mail (soms aangeduid als bounce-mail) is e-mail die wordt teruggestuurd naar de afzender, omdat het niet kan worden afgeleverd. Bounce e-mail verschijnt meestal als een nieuwe notitie in uw inbox. Er zijn twee soorten van bounce e-mail: harde en zachte bounce. Harde bounce e-mail wordt permanent teruggestuurd naar de afzender, omdat het adres ongeldig is. Soft bounce e-mail wordt herkend door de ontvangende mail server, maar wordt teruggestuurd naar de afzender, omdat de brievenbus van de ontvanger vol is, de mail server tijdelijk niet beschikbaar is, of omdat de ontvanger niet langer beschikt over een e-mailaccount op dat adres.

Bounce e-mail kan worden behandeld door een programma bij het verzenden van e-mail naar een distributie lijst, de meeste e-maillijst leveranciers beschikken over deze mogelijkheid. Zo'n bounce handler kan later opnieuw proberen de mail te verzenden, de geadresseerde uit de lijst te halen, of een andere actie uit te voeren.

Definitie Bounce

- stuiteren, terugkomen - Terugkomen, een email bericht dat terugkomt omdat het niet kan worden afgeleverd. (het adres is onjuist of bestaat niet of de mail server werkt niet)
Bron: ICT woordenboek Computable

 

 

Aansluitend op Bounce e-mail

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]