Bring Your Own Device (BYOD)

Bring Your Own Device (BYOD) is de recente trend waarbij medewerkers de eigen device kunnen gebruiken binnen het bedrijfsnetwerk. Zij kunnen gebruik maken van verschillende bedrijfsmiddelen zoals, e-mail, file servers en databases. Inmiddels worden er aan het meenemen van eigen technologische middelen ook andere benamingen gehangen zoals BYOT dat staat voor Bring your own technology omdat medewerkers niet alleen de device meenemen maar ook de software en COPE waarbij niet de werknemer maar de werkgever de eigenaar is van de device.

Bring Your own device brengt veel beveiligings issues met zich mee. Wat te doen bijvoorbeeld als de medewerker zijn device verliest waarop ook bedrijfsinformatie staat? Daarnaast zijn er veel dilemma’s rondom het beheren van de eigen devices. Hoe kunnen medewerkers toch bij alle data komen zonder dat daar grote risico’s aan verbonden worden.

Er bestaan veel verschillende mobiele devices die draaien op verschillende operating systemen met verschillende beheer en beveiligingsmogelijkheden. Er moet daarom bij de adoptie van BYOD goed gekeken worden naar de compatibiliteit van de door de werknemer meegenomen device met het bedrijfsnetwerk.

Deze verschillende issues brengen de vraag op gang of BYOD wel zo zinvol is. Meerdere experts pleiten voor de term COPE waarbij niet de werknemer beslist welke device hij gebruikt maar de device wordt aangeschaft door het bedrijf en vervolgens in gebruik genomen wordt door de medewerker.

Afgezien van alle technologische vraagstukken moet er ook gekeken worden naar aansprakelijkheidskwesties en juridische zaken rondom BYOD. Als medewerkers hun eigen device meenemen en het apparaat raakt beschadigd tijdens werkzaamheden voor het bedrijf wie draait er dan op voor de schade?

Aansluitend op Bring your own device (BYOD)

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]