Business continuity

Business continuity beschrijft de processen en procedures van een organisatie zet om ervoor te zorgen dat de essentiële functies kunnen blijven draaien tijdens en na een ramp. Een Business continuity plan is bedoelt om te voorkomen dat bedrijfskritische diensten worden onderbroken, en onderbrekingen die onvermijdelijk zijn zo snel mogelijk worden opgelost.

Hoewel business continuity van belang is voor elke onderneming, is het niet altijd inzetbaar voor elke onderbreking, maar het ondersteunt wel de grootste fouten die ontstaan bij een ramp. Volgens veel deskundigen is de eerste stap in business continuity planning het beslissen welke van de functies van de organisatie essentieel zijn.

Zodra de cruciale componenten zijn geïdentificeerd, kunnen failover-mechanismen worden ingevoerd. Nieuwe technologieën, zoals disk mirroring via het internet, maken het mogelijk voor een organisatie up-to-date kopieën te behouden van gegevens op geografisch verspreide locaties, zodat de toegang tot de gegevens kan worden voortgezet zonder onderbreking als een locatie is uitgeschakeld

 

Aansluitend op Business Continuity

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]