Cloud

Cloud is een populaire afkorting voor de term Cloud Computing of als je het helemaal correct zou zeggen Computing Cloud. Cloud computing is een uitdrukking die wordt gebruikt om een grote verscheidenheid aan verschillende computer concepten uit te drukken. Bij cloud computing gaat het altijd om een groot aantal IT apparaten de verbonden zijn door middel van een real-time communicatie netwerk, in veel gevallen het internet. Cloud computing is een synoniem voor distributed computing. Cloud computing biedt de mogelijkheid om een programma via het netwerk uit te voeren op veel IT apparaten tegelijk.

Cloud Computing is grofweg in te delen in een drietal hoofd groepen namelijk:

De naam cloud computing is geïnspireerd door het wolk-symbool dat vaak wordt gebruikt om het internet in flow grafieken en diagrammen te vertegenwoordigen.

Definitie Cloud

- Cloud, Wolk - Getekende figuurlijke wolk: waardoor aangesloten netwerken kunnen communiceren zonder iets te hoeven weten van de verbindingen binnen de wolk; Een cloud kan bijvoorbeeld worden gebruikt om twee routers te verbinden; Een Cloud service. 

Bron: ICT woordenboek Computable

 

 


Aansluitend op Cloud

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]