Data Storage Management

Data Storage Management (Data opslagbeheer) houdt zich bezig met het beheren van de opslag. De capaciteit van harde schijven wordt constant groter en daarnaast raken harde schijven steeds meer verspreid over verschillende platformen. Het bijhouden van gigabytes en soms zelfs terabytes aan schijfruimte zorgt ervoor dat beheerders steeds vaker voor enorme uitdagingen komen te staan.

Het grootste probleem van de wildgroei aan harde schijven is de "waste". Bestaande opslagplatformen draaien meestal op minder dan 60% van de daadwerkelijke capaciteit. Hierdoor blijft veel dure schijfruimte ongebruikt en wordt er nieuwe opslagcapaciteit aangekocht, zonder dat de bestaande ruimte wordt geoptimaliseerd.

Daarnaast moet elke losstaande harde schijf apart worden beheerd. Fysieke ruimtes moeten door managers worden toegewezen en bijgehouden, en daarnaast dient een manager voortdurend te monitoren in hoeverre wijzigingen in de opslag geen negatieve impact hebben op specifieke toepassingen of de onderneming in het algemeen.

 

Aansluitend bij Data Storage Management

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]