Desktop virtualisatie

Desktop virtualisatie is het gebruik van virtuele machines waarop meerdere gebruikers met een netwerk aansluiting nu geïndividualiseerde desktop behouden. Zij maken daarvoor contact met een server. Deze centrale server kan fysiek binnen het bedrijf zelf staan maar kan ook binnen een datacenter geplaatst zijn. De gebruikers van de virtuele desktops kunnen verspreid zijn over de hele wereld, maar zijn allemaal aangesloten op de centrale server door middel van hun eigen LAN of WAN netwerk.

Voordelen van desktop virtualisatie

Desktop virtualisatie bied verschillende voordelen ten opzichte van het traditionele systeem waarbij elke PC volledig zelfstandig werkt met zijn eigen besturingssysteem, applicaties en randapparatuur. De totale kosten voor IT kunnen worden verlaagd omdat resources kunnen worden gedeeld en worden toegewezen op basis van de vraag van de gebruiker. De integriteit van data wordt gehandhaafd omdat er back-ups worden gemaakt binnen het datacenter. Software conflicten worden geminimaliseerd omdat het aantal programma's op de PC van de gebruiker kleiner is.

Ondanks dat de middelen worden gedeeld kunnen gebruikers wel aanpassingen doen aan hun eigen desktop op basis van hun behoeften. Hierdoor heeft desktop virtualisatie een verbeterde flexibiliteit ten opzichte van het eenvoudigere client / server paradigma.

Risico's en beperkingen van Desktop virtualisatie

De beperkingen van desktop virtualisatie zijn de mogelijke veiligheids risico's als het netwerk niet goed beheerd wordt. Daarnaast verliest de gebruiker een deel van zijn privacy en autonomie. Andere uitdagingen liggen voor al in het beheer van drivers, printers, andere randapparatuur, het uitvoeren van complexe toepassingen en multimedia. Daarnaast moeten IP-adressen overeen komen met de IP adressen binnen het Datacenter.

Meer over Desktop virtualisatie

Kennis

 

 

Meer documenten >>

Externe Bronnen

 

 
 

 

Aansluitend op Desktop Virtualisatie

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]