Fat Client

Een Fat Client ook wel Thick client, Rich Client of heavy client genaamd is een computer (client) is een netwerkcomputer waarop de meeste middelen lokaal geïnstalleerd zijn. Een Fat Client biedt functionaliteiten die onafhankelijk van een centrale server gebruikt kunnen worden. De term Fat Client duidt eigenlijk op de voorheen standaard client waarbij alles software lokaal geïnstalleerd werd. Een Thick client is het tegenovergestelde van een Thin Client, een Thin client is sterk afhankelijk van de toepassingen die beschikbaar zijn op een centrale server.

Definitie Fat Client

Thick client, rich client of heavy client - is een Cleint/server systeem, een krachtige terminal, meestal een forse wintel pc (zie ook Thin Client)
Bron: ICT woordenboek Computable


Een Fat Client maakt nog wel periodiek contact met een netwerk of centrale server maar wordt vaak gekenmerkt door het vermogen om een groot aantal functies onafhankelijk van een server is uit te voeren. Een Thin Client daarentegen wordt gekenmerkt door de constante server verbinding voor het uitvoeren van applicaties en functies.

De voordelen van Fat Clients

De Server requirements liggen een stuk lager

Een Thick client server heeft een minder hoog performance level nodig dan een Thin Client Server. Dat kom doordat Fat clients toepassingen zelf uitvoeren. Daardoor liggen de kosten voor thick client servers stukken lager.

Offline werken

Fat Clients hebben het vermogen om ook offline toepassingen uit te voeren omdat er geen constante verbinding met een server nodig is.

Meer flexibiliteit

Verschillende software toepassingen zijn ontwikkeld om gebruik te maken van de lokale resources van de client. Daardoor is het lasting om deze toepassingen te laten functioneren op thin clients

Gebruik maken van bestaande infrastructuur

Voor het gebruik van Fat clients is vaak geen nieuwe infrastructuur nodig

Meer capaciteit op de server

Doordat Fat clients zelf het vermogen hebben om toepassingen uit te voeren is er minder server capaciteit nodig. Daardoor kan een server meer gebruikers ondersteunen


Meer over Fat Clients

Zie ook

 

Meer documenten >>

Externe Bronnen

 

 

 

 

Aansluitend op Fat Client

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]