Field Service Management

Field Service Management, ook wel bekend als field force automation gaat in op het optimaliseren van processen en informatie die nodig zijn voor het aansturen van technici of medewerkers die buiten het kantoor werken. Het automatiseren van dit soort processen is vaak lastig omdat het gaat om het plannen, uitzetten en ondersteunen van meerdere medewerkers die op verschillende plaatsen op verschillende dagen voor zien moeten worden van de juiste informatie.

Op die manier moet field service management bijdragen aan een goede klantenservice. Field service oplossingen worden vaak ingezet door bedrijven die installaties, onderhouden, reparaties uitvoeren en andere appratuur bij klanten beheren.

Field service management oplossingen omvatten een combinatie van verschillende toepassingen, namelijk:

  • CRM applicaties
  • Werkorder management
  • Draadloze netwerkverbindingen
  • Historie van klantservice gegevens

Deze verschillende applicaties worden door een field service oplossing samengevoegd tot uniforme oplossing

Field service management zorgt voor een mobiel systeem waarmee de "veldmedewerker" verbonden wordt aan de backoffice. Hierdoor is de veldmedewerker in staat zijn productiviteit en klantenservice te verbeteren. Daarnaast worden processen die in het verleden op papier afgehandeld werden nu gedigitaliseerd waardoor de naleving van wetten en regels gemakkelijker wordt. Ook worden menselijke fouten door een fieldservice systeem ondervangen.

Door het inzetten van een juiste planning wordt de daadwerkelijke werktijd gemaximaliseerd, reistijd geminimaliseerd, technici met de juiste certificaten aan de juiste klus gekoppeld, prioriteiten op basis van SLA's behaald, rekening gehouden met de beschikbaarheid van onderdelen, en natuurlijk het klantenservice niveau gewaarborgd.

 

Aansluitend op Field Service Management

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]