Green IT

Green Computing
Green Computing is ecologisch verantwoord gebruik van computers en aanverwante middelen. Deze methoden omvatten de uitvoering van energie-efficiënte centrale verwerkingseenheden (CPU's), servers, randapparatuur, minder verbruik van hulpbronnen en correcte verwerking van elektronisch afval.

Green Datacenter
Een groen datacenter is een opslagplaats voor data, waar het beheer, de verspreiding van gegevens, de apparatuur, de verlichting, het energieverbruik en computersystemen zijn ontworpen voor maximale energie-efficiëntie en minimale milieu-impact. De bouw en exploitatie van een groen datacenter omvat geavanceerde technologieën en strategieën. Bouwen en certificeren van een groen datacenter of andere groene faciliteit kan in eerste instantie duur zijn, maar op lange termijn kunnen kostenbesparingen worden gerealiseerd op operaties en onderhoud.

Green Storage
Bij Green Storage wordt er gebruik gemaakt van energiezuinige servers, wordt er goed gelet op het capaciteitsverbruik en wordt er vaak deduplicatie toegepast, zodat er geen dubbele bestanden op de servers staan. Ook kan de serverruimte voorzien worden van een milieuvriendelijk koelingssysteem en milieuvriendelijke lampen. Hierdoor kan het energieverbruik tot een minimum worden teruggebracht.

 

Aansluitend op Green IT

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]