Information Management System

Information Management System (IMS) is een database- en transactiemanagement systeem dat voor het eerst werd geïntroduceerd door IBM in 1968. Sindsdien is IMS door vele veranderingsprocessen gegaan, om zich te kunnen aanpassen aan nieuwe tools en omgevingen. IMS is één van de twee grote legacy database- en transactiemanagement subsystemen van IBM, die werken op mainframe MVS (tegenwoordig z/OS) systemen.

IMS bestaat uit twee grote componenten, te weten het IMS Database Management System (IMS DB) en het IMS Transaction Management System (IMS TM).

Bij IMS DB wordt de data geordend in een hiërarchie. De data is op elk niveau afhankelijk van de data op het volgende (hogere) niveau. De database wordt zodanig ingericht, dat de integriteit gewaarborgd blijft en de opslag en het retrieval-proces wordt geoptimaliseerd.

IMS TM beheert de I/O (input/output) verwerking, voorziet in de opmaak en herstel van berichten, onderhoudt de communicatiebeveiliging en overziet de programmering en uitvoering van programma’s.

 

Aansluitend op Information Management System

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]