JavaScript

JavaScript is een geïnterpreteerde scripttaal programmering van Netscape. Het is enigszins vergelijkbaar met de mogelijkheden van Microsoft's Visual Basic, Sun Tcl, de UNIX-afgeleide Perl, en IBM's Rexx. In het algemeen zijn scripttalen eenvoudiger en sneller te coderen dan de meer gestructureerde en samengestelde talen zoals C en C++. Scripttalen nemen over het algemeen tijdens de verwerking meer tjid in beslag dan de samengestelde talen, maar zijn zeer nuttig voor kortere programma’s.

JavaScript maakt gebruik van een aantal van dezelfde ideeën die gevonden kunnen worden in Java, de samengestelde objectgeoriënteerde programmering die is afgeleid van C++. JavaScript code kan worden ingebed in een HTML pagina en zal vervolgens worden geïnterpreteerd door de browser (of cliënt).

Javascript kan ook worden uitgevoerd op de server, zoals bij Microsoft’s Active Server Pages het geval is, voordat de pagina naar de aanvrager wordt verstuurd. Zowel Microsoft als Netscape browsers ondersteunen JavaScript, hoewel de interpretatie soms van elkaar verschilt.

 


Aansluitend op JavaScript

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]