Laptop

Een laptop computer – door fabrikanten vaak aangeduid als notebook computer – is een batterij- of AC-powered personal computer, die over het algemeen kleiner is dan een tas, waardoor het gemakkelijk kan worden vervoerd en gebruikt in ruimten zoals vliegtuigen, bibliotheken, tijdelijke kantoren en tijdens vergaderingen. Een laptop weegt over het algemeen minder dan 2,5 kg en is maximaal 3 cm dik. De bekendste fabrikanten van laptops zijn IBM, Apple, Compaq, Dell en Toshiba.


Voor een laptop betaal je over het algemeen meer dan voor een desktop computer met dezelfde mogelijkheden, aangezien laptops moeilijker te ontwerpen en vervaardigen zijn. Een laptop kan wel effectief worden omgezet in een desktop computer met een docking station, een hardware-frame voor het aansluiten van input/output randapparatuur als een printer of grotere monitor. Met een minder geschikte port replicator kunt u via een enkele stekker ook een randapparaat aansluiten.

Laptops worden meestal vervaardigd met technologie om het gebruik van een dun scherm mogelijk te maken. De thin-film transistor of het actieve matrix scherm is helderder en biedt beter uitzicht vanuit verschillende hoeken, dan de STN of het dual scherm. Laptops maken gebruik van verschillende benaderingen voor het implementeren van een muis in het toetsenbord, met inbegrip van een touch pad, een trackball en de pointing stick. Een serial port maakt ook het aansluiten van een reguliere muis mogelijk. De PC-card kan in de laptop worden gemonteerd om een modem of netwerk interface kaart toe te voegen. CD-ROM en DVD disc drives kunnen worden ingebouwd, of los aan de laptop worden aangesloten.

 


Aansluitend op Laptop

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]