Load Balancing

Load balancing verdeelt de hoeveelheid werk waar een computer mee te maken heeft over twee of meer computers, zodat meer werk kan worden gedaan binnen dezelfde hoeveelheid tijd en in het algemeen, alle gebruikers sneller bediend kunnen worden. Load balancing kan worden uitgevoerd door hardware, software of een combinatie van beiden. Load balancing is vaak de belangrijkste reden voor computer server clustering.

Organisaties waarvan de internet websites te maken hebben met een grote hoeveelheid dataverkeer, maken meestal gebruik van load balancing. Voor de load balancing van webverkeer zijn er verschillende benaderingen. Eén aanpak is om elk verzoek te verplaatsen naar een ander server host adres in een domeinnaam systeem (DNS) tafel, round-robin fashion. Wanneer twee servers worden gebruikt om de werklast te verdelen, is een derde server meestal noodzakelijk om het werk aan de servers toe te wijzen.

Omdat load balancing meerdere servers vereist, wordt het vaak gecombineerd met failover en back-up diensten. Bij sommige benaderingen worden de servers verdeeld over verschillende geografische locaties.

 

Aansluitend op Load Balancing

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]