Main Storage/Primary Storage

De term Main Storage is ontstaan in de dagen van de mainframe computer, om de direct toegankelijke data te onderscheiden van de opslag waar input/output operaties voor nodig waren. Een vroegere term voor main storage was ‘core’, in de tijd dat de belangrijkste data opslag nog ferriet kernen bevatte. Tegenwoordig wordt er over het algemeen gesproken over primary storage:

1) Primary storage is de belangrijkste ruimte binnen de computer waarin data wordt opgeslagen voor snelle toegang door de computerprocessor. Op de huidige kleinere computers, met name de personal computer, wordt de term random access memory (RAM) gebruikt in plaats van primary storage. Een harddisk, CD-ROM of DVD worden vaak aangeduid als secundaire opslag.

2) Primary storage wordt soms gebruikt om te verwijzen naar actieve opslag in contrast met opslag voor back-up doeleinden. Feitelijk gaat het hier om secundaire opslag (zoals omschreven bij punt 1), maar vanwege het gebruik wordt het toch aangeduid als primaire opslag.

 


Aansluitend op Main Storage

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]