Management Information Base

Een Management Information Base (MIB) is een formele beschrijving van een reeks van het netwerk onderdelen die kunnen worden beheerd met behulp van het Simple Network Management Protocol (SNMP). Het formaat van de MIB is gedefinieerd als onderdeel van de SNMP (Alle andere MIB's zijn uitbreidingen van deze basis-Management Information Base). MIB-I verwijst naar de oorspronkelijke definitie MIB; MIB-II verwijst naar de huidige definitie. SNMPv2 omvat MIB-II en voegt een aantal nieuwe objecten.

Er zijn MIB's (of beter gezegd, MIB uitbreidingen) voor elke set van netwerk-gerelateerde entiteiten die kunnen worden beheerd. Er zijn bijvoorbeeld MIB-definities in de vorm van verzoeken om Comments (RFC) van AppleTalk, Domain Name System (DNS), Fiber Distributed Data Interface-en RS-232C-netwerk objecten.

Product ontwikkelaars kunnen nieuwe MIB-extensies creëren en registreren. Bedrijven die MIB extensies hebben gemaakt voor hun sets van onder meer Cisco producten, Fore, IBM, Novell, QMS en Onramp.

 

Aansluitend op Management Information Base

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]