Master Data Management (MDM)

Master Data Management (MDM) is een omvangrijke aanpak voor het koppelen van alle gegevens van een onderneming. Het doel van MDM is het stroomlijnen van data uitwisseling en het bieden van een enkele, consistente weergave van kritische data voor iedereen binnen de organisatie, door gebruik te maken van zowel technologie als data besturingstechnieken.

De soorten informatie die als master data worden behandeld, varieren per industrie en onderneming. De technologie zelf functioneert als middleware en geeft systemen een gemeenschappelijke plaats om te zoeken naar goedgekeurde data definities. Om MDM optimaal te laten functioneren, moet de MDM worden gestuurd door een strakke samenwerking tussen business en IT.

De voordelen van het MDM paradigma nemen toe naarmate het aantal en de diversiteit aan organisatieonderdelen, werknemersrollen en computing applicaties zich uitbreiden. Dit is de reden waarom MDM waarschijnlijk van meer waarde is voor grote of complexe ondernemingen, dan voor kleine, middelgrote of eenvoudige ondernemingen.

 

Aansluitend op Master Data Management

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]