Memory Card

Een memory card (soms ook flash memory card of storage card genoemd) is een klein opslagmedium dat wordt gebruikt om gegevens op te slaan, zoals tekst, afbeeldingen, audio en video, voor het gebruik op kleine, draagbare of externe computerapparatuur. De meeste van de huidige producten gebruiken flash geheugen, hoewel ook andere technologieën worden ontwikkeld.

Er zijn een aantal geheugenkaarten op de markt, met inbegrip van de SD-kaart (Secure Digital Card), de CF-kaart (CompactFlash-kaart), de SmartMedia-kaart, de Memory Stick, en de MultiMediaCard (MMC). Deze kaarten zijn van verschillende grootte en beschikbaar in een reeks van opslagcapaciteiten, die meestal rechtstreeks overeenkomen met de prijs.

Omdat de geheugenkaarten niet worden bedreigd door het verlies van een stroombron, staan de gegevens over het algemeen stabiel op de kaart en hoeven ze niet periodiek te worden ververst. Daarnaast kunnen geheugenkaarten worden gezien als solid state media, aangezien ze geen bewegende onderdelen hebben, waardoor mechanische problemen nagenoeg onwaarschijnlijk zijn.

Vroegere verwisselbare opslagmedia als de PC Card en de smart card kunnen ook worden beschouwd als geheugenkaarten. Echter, de nieuwere kaarten zijn kleiner, verbruiken minder energie, hebben een hogere opslagcapaciteit en zijn in samenwerking met een groot aantal apparaten te gebruiken.

Geheugenkaarten bieden een aantal voordelen ten opzichte van de hard disk drive: ze staan een meer directe toegang toe en zijn veel kleiner, lichter, meer mobiel, stiller en minder gevoelig voor mechanische beschadingen.

 


Aansluitend op Memory Card

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]