Wat is Network-attached Storage (NAS)

Network-attached Storage (NAS) is harde schijf opslag, dat is opgezet met een eigen netwerkadres in plaats van gekoppeld aan een cliënt. Door het wegnemen van (het beheer van) laatstgenoemde opslag kunnen zowel applicatieverzoeken als het laden van bestanden sneller worden afgehandeld. Dit komt doordat zij niet concurreren om dezelfde processor van de cliënt. Het Netwerk Attached Storage-apparaat is aangesloten op een lokaal netwerk (meestal een Ethernet-netwerk) en krijgt een IP-adres. Bestandverzoeken worden in kaart gebracht door de hoofdserver van de NAS omgeving.

Network-attached storage bestaat uit harde schijf opslag, met inbegrip van multi-disk RAID-systemen en software voor het configureren en in kaart brengen van locaties en bestanden op de op het netwerk aangesloten hardeschijf. Network-attached Storage kan een stap in de richting zijn naar een meer geavanceerd opslagsysteem, beter bekend als een Storage Area Network (SAN).

NAS-software kan omgaan met een aantal netwerkprotocollen, waaronder Microsoft's Internetwork Packet Exchange en NetBEUI, Novell Netware Internetwork Packet Exchange, en Sun Microsystems' Network File System. Configuratie, inclusief de vaststelling van prioriteiten in gebruikerstoegang, is meestal mogelijk met behulp van een webbrowser.

 


Aansluitend op NAS

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]