Netbook

Een netbook is een kleine, lichte, energiezuinige en goedkope laptop die minder rekenkracht heeft dan een laptop van een normale grootte, maar geschikt is voor algemeen gebruik zoals tekstverwerking en internetten.

Kenmerkend zijn het kleinere toetsenbord en beeldscherm en het ontbreken van een CD/DVD drive. Netbooks beschikken over een kaartlezer en er kan met een USB-aansluiting een externe optische schijf aangesloten worden.

In eerste instantie kreeg het beeld van de kleine laptop veel aandacht, vooral van reviewers die tot dan toe gewend waren om steeds krachtigere laptops te reviewen. Inmiddels zien niet alleen de reviewers, maar tientallen miljoenen gebruikers wereldwijd dit anders: een krachtige laptop is aantrekkelijk, maar een netbook is veel goedkoper en voor veel taken voldoende. Daarbij is een netbook veel makkelijker mee te nemen; en dat maakt de computer die men onderweg bij zich heeft waardevoller dan de krachtige laptop die men thuis heeft gelaten.

Netbooks maakten qua aantallen in de eerste helft van 2009 20-30% uit van de consumenten-laptop verkopen. Netbook is een geregistreerd handelsmerk van de fabrikant Psion. De termen 'netbook', 'mini-laptop' en 'sub-notebook' worden door elkaar gebruikt voor hetzelfde apparaat.

 


Aansluitend op Netbook

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]