Network Convergence

Netwerkconvergentie is de efficiënte inzet van telefoon, video en datacommunicatie binnen een netwerk. Het gebruik van meerdere communicatievormen in één netwerk biedt het gemak en de flexibiliteit, wat niet mogelijk is met aparte infrastructuren. Netwerk convergence wordt ook wel media convergence genoemd.

Naar aanleiding van de wens van de internetgebruiker is convergence vanaf het vroege gebruik van het internet in ontwikkeling geweest. Tegenwoordig worden onderdelen als, SMS, web surfen, VoIP, streaming media, videoconferentie-toepassingen, online gaming en e-commerce veelvuldig gebruikt door consumenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties.

Omdat netwerkconvergentie zich blijft ontwikkelen zorgt dit voor grote uitdagingen bij de ontwikkelaars van netwerken. De vraag naar meer bandbreedte is daarbij misschien wel de belangrijkste uitdaging. Als het aantal applicaties blijft groeien en de uitwisseling van data via het netwerk stijgt, kunnen netwerkbronnen overbelast raken. De sleutel tot een effectieve netwerkconvergentie ligt dus in het ontwerp, de installatie, het onderhoud en de aanwezigheid van de juiste hardware.

 


Aansluitend op Network Convergentie

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]