Patch management

Patch management is een omgeving van management systemen wat zorgt voor het verwerven, testen en installeren van meerdere patches (wijzigingen in de code) op een computersysteem.

Patch management omvat het volgende:

  • het beslissen welke patches geschikt zijn voor bepaalde systemen
  • het ervoor zorgen dat patches correct zijn geplaatst
  • het testen van systemen na installatie van patches en het documenteren van alle bijbehorende procedures, zoals de benodigde specifieke configuraties.

Definitie Patch (Management)

Patch - Lapmiddel - tijdelijke, soms blijvende, correctie van programmatuur (fix) of elektronica; een plijsterprogramma voor een bug. De term wordt gebruikt voor de verandering zelf en voor het aanbrengen ervan. Om aan te geven welke patches zijn aangebracht in een systeem, spreekt met van: patch level. Patches kun je via internet bij de leverancier downloaden: Downloadable patch.
Bron: ICT woordenboek Computable

Patches zijn soms ineffectief en kunnen soms leiden tot meer problemen dan dat ze oplossen. Patch management experts, zoals Mark Allen, CTO van Gibraltar Software, suggereren dat systeembeheerders eenvoudige stappen kunnen nemen om problemen te voorkomen, zoals het uitvoeren van back-ups en het testen van patches op niet-kritische systemen.

Patch management kan worden beschouwd als onderdeel van change management.

Meer over Patch Management

Kennis

 

 

Meer documenten >>

Externe Bronnen

 
 

 

Aansluitend op Patch management

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]