Ping

Ping is een hulpprogramma dat wordt gebruikt om de bereikbaarheid van apparatuur te testen op computernetwerken. Ping gebruikt het ICMP-protocol om een ICMP ECHO_REQUEST pakket te sturen naar de host of gateway in afwachting van een reactie met een ICMP ECHO_RESPONSE pakket. De reactietijd tussen het versturen en het ontvangen van de bevestiging wordt aangegeven als de round-trip time en wordt weergegeven in milliseconden.

Een veel gemaakte misvatting is dat ping gebruikt kan worden om de snelheid van een verbinding te meten. Hoewel de round-trip time wel een indicatie geeft over de snelheid van een verbinding is het niet mogelijk om de daadwerkelijke snelheid van de verbinding er uit af te leiden.

De maker van het computerprogramma ping is Mike Muuss. Hij heeft het programma genoemd naar het geluid dat een sonar maakt: ping. Dave Mills van de IETF bedacht later voor ping het backroniem Packet InterNet Grouper. De eerste versie van ping was public domain en kwam uit in december 1983. Latere versies van Ping worden verspreid onder de BSD-licentie.

 

Aansluitend op Ping

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]