Script

De term script kan – binnen verschillende contexten – op drie verschillende manieren worden gedefinieerd:

  1. Binnen computerprogrammering is een script een programma of reeks van instructies dat wordt geïnterpreteerd of uitgevoerd door een ander programma in plaats van de computer processor. In het algemeen zijn scripttalen eenvoudiger en sneller te coderen dan de meer gestructureerde en samengestelde talen zoals C en C++. Scripttalen nemen over het algemeen tijdens de verwerking meer tijd in beslag dan de samengestelde talen, maar zijn zeer nuttig voor kortere programma’s.
     
  2. De term script wordt soms gebruikt om te verwijzen naar een lijst van besturingssysteemcommando’s, die vooraf opgeslagen zijn in een file en sequentieel worden uitgevoerd door de operating system’s command interpreter, wanneer de lijstnaam wordt opgenomen als een enkele opdracht.

  3. Tot slot gebruiken multimediaontwikkelingsprogramma’s de term ‘script’ om de volgorde van instructies aan te geven, die u invoert om aan te geven hoe een multimediasequentie van files zal worden gepresenteerd (de sequentie van beelden, geluid, de timing en de mogelijke resultaten van interactie met de gebruiker).

 


Aansluitend op Script

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]