Security token

Een security token (soms een authenticatie token genoemd) is een klein apparaat dat de eigenaar toegang verleent tot een netwerk service. Het apparaat kan de vorm van een smart card hebben of het kan in een veelgebruikt voorwerp zoals een sleutelhanger gezet worden.

Security tokens bieden een extra mate van zekerheid door middel van een methode die bekend staat als twee-factor authenticatie: De gebruiker heeft een Persoonlijk Identificatie Nummer (PIN), die hen autoriseert als de eigenaar van het betreffende apparaat. Het apparaat geeft vervolgens een nummer waarmee de gebruiker kan inloggen. Het identificatienummer wordt voor elke gebruiker normaalgesproken om de vijf minuten veranderd.

In tegenstelling tot een wachtwoord, is een security token een fysiek object. Een sleutelhanger bijvoorbeeld, is makkelijk mee te nemen en voor de gebruiker gemakkelijk te beschermen. Zelfs als de sleutelhanger in verkeerde handen terecht komt, kan deze niet worden gebruikt om toegang te krijgen, omdat de PIN-code (die alleen de rechtmatige gebruiker weet) nodig is.

 


Aansluitend op Security Token

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]