SSL

SSL (secure Soccets Layer) is de standaard security-technologie voor het opzetten van een gecodeerde verbinding tussen een webserver en een browser. Deze koppeling zorgt ervoor dat alle data tussen de webserver en de browsers prive en integraal blijven. SSL is een industrie standaard die wordt gebruikt door miljoenen websites voor de bescherming van hun online transacties met hun klanten. Een SSL verbinding met een web-server vereist een SSL-certificaat.

SSL is onlangs opgevolgd door Transport Layer Security (TLS), dat gebaseerd is op SSL. SSL maakt gebruik van een programma voor laag gelegen tussen Hypertext van het internet Transfer Protocol (HTTP) en Transport Control Protocol (TCP) lagen. SSL wordt opgenomen als onderdeel van zowel de Microsoft en Netscape browsers en de meeste Web-server-producten. SSL is ontwikkeld door Netscape maar kreeg ook de steun van Microsoft en andere Internet-client / server ontwikkelaars door deze steun werd SSL de standaard voor het beveiligen van webapplicaties en evolueerde het uiteindelijk naar TLS (Transport Layer Security).

De "Sockets" in de term verwijzen naar de methode die gebruikt wordt om data heen en weer te sturen tussen de client en het server programma binnen en netwerk of tussen verschillende programma-lagen binnen dezelfde pc. SSL maakt gebruik van het publieke en private key encryptie systeem van RSA.

TLS en SSL zijn een integraal onderdeel van de meeste webbrowsers (clients) en webservers. TLS en SSL kunnen niet samenwerken. Toch kan een bericht verzonden met TLS worden behandeld door een cliënt die SSL, maar niet TLS verwerkt.

 

Aansluitend op SSL

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]