Thin Provisioning

Thin provisioning (TP) is een methode voor het optimaliseren van de efficiency, waarmee de beschikbare ruimte wordt gebruikt in Storage Area Networks (SAN). TP werkt door het toewijzen van opslag schijfruimte onder meerdere gebruikers op een flexibele manier, gebaseerd op de minimale ruimte die voor elke gebruiker op ieder moment nodig is.

Binnen het conventionele storage provisioning model, fat provisioning (FP) genaamd, wordt er meer opslagruimte toegewezen dan noodzakelijk, in afwachting van een groeiende behoefte en een mogelijk toenemende datacomplexiteit. Het gevolg hiervan is echter dat de bezettingsgraad onnodig laag is: er wordt voor grote hoeveelheden opslagruimte betaald, maar slechts van een klein deel gebruik gemaakt.

Bij TP worden deze problemen geëlimineerd, terwijl de overheadkosten tegelijkertijd laag worden gehouden. Bijkomende voordelen van deze aanpak omvatten verminderd gebruik van elektrische energie, een kleinere benodigde hardwareruimte en een verminderde warmteontwikkeling in vergelijking tot traditionele netwerk opslagsystemen.

 


Aansluitend op Thin Provisioning

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]