Virtual Networking

Virtual networking is een technologie die de controle van één of meer op afstand gelegen computers of servers via het internet vereenvoudigt. Gegevens kunnen worden opgeslagen en opgehaald, software kan worden uitgevoerd en randapparatuur kan worden bediend via een webbrowser, alsof de hardware gewoon ter plaatse is.

Virtual networking faciliteert de consolidatie van diverse diensten en apparaten op een single hardware platform, genaamd een virtual services switch. De centralisatie van de controle reduceert de kosten en complexiteit van het beheer en onderhoud van hardware en software in vergelijking tot het beheren van een groot aantal verschillende apparaten in sterk gescheiden geografische locaties. Onderhoudpersoneel en beheerders kunnen tests uitvoeren en problemen oplossen op externe machines vanaf één enkele locatie.

De belangrijkste beperking van virtual networking is het feit dat sommige problemen alleen kunnen worden opgelost door direct fysiek contact met de betrokken hardware. Voorbeelden hiervan zijn gebroken kabels, bevroren drives en defecte chips. In sommige gevallen maakt virtual networking het echter mogelijk om een dergelijk beschadigd onderdeel te omzeilen, door gebruik te maken van alternatieve middelen in afwachting van een technische reparatie of vervanging ter plaatse.

 

Aansluitend op Virtual Networking

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]