Web based application security

Application security is het gebruik van software, hardware, en procedurele methoden om applicaties te beschermen tegen externe bedreigingen. Beveiligingsmaatregelen ingebouwd in applicaties en een goede toepassing hiervan minimaliseren de kans dat hackers in staat zal zijn toegang te verkrijgen tot applicaties, data te stelen, te wijzigen of te verwijderen.

De veiligheid wordt een steeds belangrijk aandachtspunt tijdens de ontwikkeling van software, omdat applicaties steeds vaker toegankelijk zijn via netwerken, als gevolg daarvan kwetsbaar worden voor een breed scala aan bedreigingen.

Maatregelen die genomen worden om te zorgen voor applicatie security zijn firewalls, encryptie / decryptie-programma's, anti-virus programma's, spyware detectie het verwijderen van programma's en biometrische authenticatie systemen.

Applicatie beveiliging kan worden verbeterd door het rigoureus definiëren van de bedrijfs assets, identificatie van wat elke applicatie doet (of doen) met betrekking tot deze assets en het creëren van een security profiel voor elke toepassing, het identificeren en prioriteren van potentiële bedreigingen en het documenteren van ongewenste gebeurtenissen en de acties. Dit proces staat bekend als threat modellering.

 


Aansluitend op Web Based Application Security

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]