Web-based Enterprise Management

Web-Based Enterprise Management (WBEM) is een reeks van de industrie standaarden die een onderneming kan gebruiken om haar informatie-activiteiten beheren via het internet. Een belangrijk deel van WBEM is het Common Information Model (CIM), een standaard voor het definiëren van apparaten en de kenmerken van toepassingen, zodat beheerders van systemen netwerken en programma's zijn in staat om apparaten en toepassingen van verschillende fabrikanten of bronnen op dezelfde manier controleren.

WBEM normen bieden een Web-gebaseerde aanpak voor het uitwisselen van gegevens tussen verschillende technologieën en platforms. CIM gegevens worden gecodeerd met behulp van Extensible Markup Language (XML) en meestal doorgegeven tussen WBEM servers en clients met behulp van het internet Hypertext Transfer Protocol (HTTP).

WBEM is ontworpen om te worden uitgebreid, waardoor nieuwe toepassingen, apparaten en besturingssystemen kunnen worden gespecificeerd. Open-source implementaties van WBEM zijn verkrijgbaar bij verschillende leveranciers, waaronder OpenPegasus, OpenWBEM en WBEMsource. Van WBEM wordt gezegd dat het bijzonder geschikt is voor opslag netwerken, grid computing, utility computing, en webservices.

WBEM is ontwikkeld door de Distributed Management Task Force (DTMF), een samenwerking van BMC Software, Cisco, Compaq, IBM, Intel, Microsoft en andere bedrijven. Een meer beperkte benadering voor het beheer van een netwerk standaard, is het Simple Network Management Protocol (SNMP) eerder ontwikkeld en is nog steeds in gebruik.

 

Aansluitend op Web Based Enterprise Management

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]