Web Service

Web services zijn diensten die ter beschikking worden gesteld door de Web-server van een bedrijf voor Web gebruikers of andere web-aangesloten programma's. Leveranciers van Web services zijn over het algemeen bekend als application service providers.

Web services variëren van ingrijpende diensten zoals opslag management en customer relationship management (CRM) tot veel beperkter diensten, zoals het inrichten van een voorraad of de controle op de biedingen voor een veiling. Het de invoering en de beschikbaarheid van deze diensten is een belangrijke trend.

Gebruikers kunnen toegang krijgen tot bepaalde webservices via een peer-to-peer-regeling in plaats van gebruik te maken van een centrale server. Sommige diensten kunnen communiceren met andere diensten. Deze uitwisseling van procedures en gegevens wordt in het algemeen mogelijk gemaakt door software die bekend is als middleware. Diensten die voorheen alleen mogelijk waren met de oudere gestandaardiseerde dienst bekend als Electronic Data Interchange (EDI) zullen in toenemende mate waarschijnlijk worden overgenomen door webservices.

Naast de standaardisatie en ruime beschikbaarheid aan de gebruikers en bedrijven op het internet, zullen Web services ook in toenemende mate mogelijk gemaakt worden door het gebruik van de Extensible Markup Language (XML) als een middel om gestandaardiseerde data formats en gegevens uit te wisselen. XML is de basis voor de Web Services Description Language (WSDL).

Omdat Web services zich snel vermenigvuldigen, worden er steeds meer eisen gesteld aan de bandbreedte van het netwerk en bepaalde diensten. Een stijgende vraag naar een bepaalde dienst zal effect hebben op de prestaties.

 


Aansluitend op Web Service

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]