Web Filter

Een Web-filter is een programma dat kan bepalen of alle content of een deel van een webpagina niet moet worden geladen en weergegeven aan de gebruiker. De filter controleert de herkomst of de inhoud van een webpagina aan de hand van een set van regels die door het bedrijf of persoon is geïnstalleerd.

Een Web-filter kan een onderneming of een individuele gebruiker tegenhouden op pagina's van websites kijken die waarschijnlijk verwerpelijke reclame, pornografische inhoud, spyware, virussen en andere schadelijke inhoud bevatten. Verkopers van Web filters beweren dat hun producten het recreatieve internet gebruik onder werknemers zal verminderen en veilig netwerken zal bevorderen.

Sommige Web Filter producten kunnen verslag uitbrengen, zodat de installateur kan zien wat voor soort verkeer er wordt gefilterd en wie daarom vraagt. Sommige producten bieden "soft blocking" (waarin een waarschuwingspagina wordt verstuurd naar de gebruiker in plaats van de opgevraagde pagina. De opgevraagde pagina kan dan vaak toch worden bereikt) en een mogelijkheid die voorrang geeft aan een beheerder om een pagina te openen.

 

Aansluitend op Web Filter

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]