Workflow

Workflow is een term die wordt gebruikt om de taken, procedurele stappen, de organisatie of betrokken personen, die vereist zijn voor elke stap in een bedrijfsproces te beschrijven.

Over het algemeen, richt workflow management zich op processen binnen en organisatie of project in plaats van de documenten die er mee te maken hebben. Een aantal bedrijven maken workflowautomatisering producten waarmee een bedrijf een workflow-model kan maken, zoals online formulieren.

Vervolgens gebruiken zij dit als een manier om het beheer en de consistente behandeling van werkzaamheden af te dwingen. Zo kan een verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld gebruik maken van workflow-automatisering om ervoor te zorgen dat een claim consequent wordt behandeld, van de eerste oproep tot de uiteindelijke afwikkeling. De workflow applicatie zorgt ervoor dat elke betrokken persoon de behandeling op de juiste manier invult alvorens het proces door gaat naar de volgende persoon en procedurele stap.

Een workflow engine is het component in een workflow-automatisering programma dat alle procedures, stappen in een procedure, en de regels voor elke stap kent. De workflow engine bepaalt of het proces klaar is om naar de volgende stap te gaan. Sommige leveranciers verkopen producten voor de automatisering van de workflow binnen bepaalde sectoren zoals verzekeringen en bancaire of voor veelgebruikte processen, zoals de behandeling computer service gesprekken. Voorstanders van de workflow benadering zijn van mening dat de taak van de analyse en workflow modellering op zichzelf de bedrijfsvoering kunnen verbeteren.

 


Aansluitend op Workflow

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]