Lean Data Transfer

Lean Data Transfer, ook bekend als throttled data transfer of data transfer throttling, is de bewuste regeling van de dataoverdracht snelheid van een communicatiesysteem. Lean data transfer kan worden gebruikt binnen elk scenario waar het nodig of wenselijk is om de datahoeveelheid die kan worden verzonden en ontvangen, per tijdseenheid te beperken.

Een voorbeeld van het gebruik van lean data transfer is de preventie van spam of bulk e-mail transmissie via een netwerk server. Wanneer het aantal e-mailberichten dat via de server wordt verzonden beperkt is tot, laten we zeggen, één bestemmingsadres per minuut, wordt het voor die server onmogelijk om efficiënt als een server voor het verzenden van spam te functioneren. Het zou namelijk weken of maanden duren om het aantal berichten over te dragen dat nodig is voor dergelijke effective marketing.

Lean data transfer kan ook worden gebruikt om het uploaden en downloaden van e-mailberichten met gigantische bijlagen te voorkomen, die de e-mail server zouden kunnen overweldigen. Het kan daarnaast ook door internetcafé’s, WI-FI hotspots en openbare bibliotheken worden ingezet, om “bandwidth hogging” door individuele gebruikers te voorkomen.

Indien uitgevoerd op grote schaal, kan lean data transfer de verspreiding van computervirussen, worms of andere malware via het internet controleren. Wanneer het voor dit doel wordt gebruikt, wordt het vaak ‘virus throttle’ of ‘malware throttle’ genoemd.

Lean data transfer wordt soms echter ook door kwaadwillende hackers gebruikt om hun activiteiten te verbergen. Netwerkbeheerders houden vaak toezicht op het dataverkeer in en uit hun systemen. Een plotselinge, onverklaarbare toename in het dataverkeer maakt een voorzichtige beheerder achterdochtig. Wanneer de hacker gebruik maakt van lean data transfer, zal een dergelijke piek in het dataverkeer zich niet voordoen, waardoor de snode activiteiten onopgemerkt zullen blijven. Hierdoor heeft de hacker meer tijd om een effectieve aanval te kunnen uitvoeren.

 

Aansluitend op Lean Data Transfer

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]