Single Sign-On (SSO) & SAML: Maak een einde aan zorgen over authenticatieprocedures

Single Sign-On (SSO) & SAML: Maak een einde aan zorgen over authenticatieprocedures

11-06-2014ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

In de digitale wereld is het verifiëren van identiteit niet zo eenvoudig als het tonen van bijvoorbeeld een paspoort en/of rijbewijs in de fysieke wereld. In de digitale wereld moet je persoonlijke informatie (naam, wachtwoord, token, etc.) aanreiken om te bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent. Dat is voor het verkrijgen van toegang tot digitale bedrijfsmiddelen niet anders.

Op ieder moment kan een werknemer toegang vragen tot het datacenter, de eigen cloud-infrastructuur of zelfs SaaS web applicaties van derden. En ieder portal of systeem vereist weer een andere, unieke gebruikersnaam en wachtwoorden. Gemiddelde beschikt een werknemer over 15 verschillende wachtwoorden (privé en zakelijk) en daarvan worden er relatief veel  gebruikt voor social media en andere risicovolle entiteiten. De gevolgen van deze risico’s kunnen verwoestend zijn, zeker wanneer jouw organisatie niet beschikt over een sterke authenticatie-oplossing.

Security Assertion Markup Language (SAML) is een XML-based standaard die veilige web domeinen in staat stelt om gebruikersauthenticatie en autorisatie-data uit te wisselen. SAML kan de identiteitsinformatie bieden die nodig is voor een Single Sign-On (SSO) oplossing. SAML kent hiertoe twee rollen: de identity provider rol, waarbij SAML een gebruiker authentiseert en autoriseert en de Service Provider rol die een dienst of service - op basis van de door een Identity provider verstrekte SAML informatie - ontsluit.

Het gebruik van de APM module op het BIG-IP platform van F5 Networks biedt, naast het leveren van hoge beschikbaarheid en bescherming van uw kritieke activa, een SAML 2.0 oplossing die voorziet in de ‘identiteitsbrug’ die nodig is om de toegang over meerdere systemen te kunnen beheren. Big-IP APM kan zowel als SAML Identity provider als SAML service provider ingezet worden.  De voordelen van de inzet van BIG-IP APM als SAML oplossing omvatten beter beheer van wachtwoorden, minder telefoontjes naar de helpdesk en een verbeterde gebruikerservaring, maar BIG-IP APM is ook in staat om extra context toe te voegen aan verzoeken.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]