Internationaal onderzoekscentrum kiest voor snel, stabiel en aanzienlijk goedkoper storage systeem dan concurrerende producten

Internationaal onderzoekscentrum kiest voor snel, stabiel en aanzienlijk goedkoper storage systeem dan concurrerende producten

31-10-2014ENReference Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Het Institut Laue-Langevin (ILL) is een vooraanstaand internationaal onderzoekscentrum op het gebied van neutron wetenschap en technologie. De organisatie had moeite om jaarlijkse groeipercentages (25%) van gebruikersdata op te vangen, terwijl de toch al onvoorspelbare groei van jaarlijks geproduceerde wetenschappelijke data onverminderd doorging. Het instituut ging op zoek naar een oplossing die schaalbaar was, met een hoge beschikbaarheid die continuïteit kon garanderen en de data in het geval van mislukking te beschermen.

Dell, die veel van de servers van het instituut heeft geleverd, suggereerde dat aanbieder van Software Defined Storage (SDS) Nexenta de oplossing voor hun probleem kon bieden. Als Nexenta partner was Dell zich bewust van de mogelijkheden van de software en daardoor de geschiktheid om aan de behoefte van het instituut te voldoen.

Het NexentaStor platform ZFS was bijzonder aantrekkelijk voor ILL, omdat het kan worden geïntegreerd met het al aanwezige Solaris ZFS storage platform. De open source basis van Nexenta bracht het instituut een niveau van maatwerk en opties waardoor de integratie van de nieuwe en bestaande oplossing betrekkelijk eenvoudig was. De ZFS wortels van NexentaStor bieden het instituut een sterke technologische basis voor uiterst schaalbare en toekomstbestendige storage-omgevingen, een vrijwel onbeperkt aantal snapshots, gratis versie updates en een hoge granulariteit van gegevensbescherming.

Het systeem waarvoor ILL gekozen heeft is snel, stabiel en aanzienlijk goedkoper dan concurrerende producten en het instituut schat dat Nexenta tot 40% goedkoper was dan de andere storage-oplossingen waar onderzoek naar was gedaan. Een voorbeeld: de tijd die besteed wordt aan storage management is nu teruggebracht naar slechts twee uur per week.

Download deze reference case en lees meer over de selectie, implementatie en behaalde voordelen van de oplossing waar het ILL uiteindelijk voor gekozen heeft.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]