Uitdagingen rondom het monitoren van uw third-party applicatieontwikkelaars

Uitdagingen rondom het monitoren van uw third-party applicatieontwikkelaars

14-08-2014ENBusiness Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

In een mondiale omgeving zijn applicatieontwikkeling en -management onvermijdelijk verbonden met uitbestede afdelingen. Deze third-party ontwikkelaars, waaronder onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's), consultants of offshore applicatie management providers, zijn essentieel voor de bedrijfsvoering. Dit betekent ook dat ze verbinding met uw bedrijfsnetwerk nodig hebben, op afstand uw bedrijf kritische applicaties kunnen beheren en - als bevoorrechte gebruikers - hebben ze de mogelijkheden om toegang te krijgen tot uw gevoelige financiële databases of klantgegevens.

Typische methoden voor het verlenen van toegang voor ontwikkelaars zijn IPSec VPN, SSL VPN of jump hosts. Deze oplossingen bieden complexe firewall-regels, maar ze missen opties voor versnipperde toegangscontrole. Daarnaast is het controleren van externe ontwikkelaarsactiviteiten met traditionele administratieve methoden (bijvoorbeeld intern bedrijfsbeleid) heel moeilijk. Daarom is het geven van verantwoordelijkheid aan een third-party ontwikkelaar, altijd een beveiligingsrisico.

U kunt de samenwerking managen aan de hand van het contract met een ontwikkelaars partij, maar het toezicht op hun werknemers is nauwelijks beheersbaar met een standaard Service Level Agreement (SLA). Tegenwoordig beschikken bedrijven niet over een veilig en eenvoudig te gebruiken oplossing voor het valideren van SLA's en het controleren van declarabele activiteiten.

Het meten van Key Performance Indicators (KPI’s) zoals responstijden of het beperken van de toegang tot gevoelige gegevens voor externe ontwikkelaars, is ook een uitdagende oefening. Daarom is het essentieel om de toegang van deze derde partijen te monitoren, om te weten welke ontwikkelaar wat doet, zodra ze op uw systemen zijn aangesloten.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]