Voorkom diefstal van gegevens door uw eigen IT-personeel

Voorkom diefstal van gegevens door uw eigen IT-personeel

13-08-2014ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Systeembeheerders zijn de meest krachtige gebruikers in een IT-omgeving. Ze beheren de gehele IT-infrastructuur en werken met allerlei gevoelige gegevens en kritische bedrijfsactiva. Terwijl de meeste medewerkers betrouwbaar zijn, zijn er altijd medewerkers die dit vertrouwen misbruiken en systeembeheerders zijn hierop geen uitzondering.

Onderzoek toont aan dat sommige systeembeheerders niet zullen aarzelen om misbruik te maken van hun speciale privileges. Uit een enquête van BalaBit IT Security onder IT-professionals blijkt dat 54% reeds illegale inhoud op hun werkplek heeft gedownload. Sommige beheerders hadden daarbij toegang tot gevoelige gegevens zonder toestemming en gingen daarna tot het uiterste om, door het manipuleren van de systeem logs, hun acties te verbergen.

Opzettelijke of onopzettelijke veiligheidsincidenten kunnen de reputatie van een bedrijf schaden, wat mogelijk kan leiden tot verlies van toekomstige opbrengsten. Zonder het juiste controle mechanisme moet het management simpelweg vertrouwen op de goede wil van systeembeheerders om het lekken van gegevens te voorkomen. In dergelijke situaties is het geruststellend om een onafhankelijke audit-apparaat te hebben, dat betrouwbaar is, alle systeembeheer activiteiten kan monitoren, sessies real-time autoriseert en volgt met de mogelijkheid tot onmiddellijke beëindiging.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]