Internetbedrijf Foursquare stimuleert groei dankzij hybride cloud-oplossing

Internetbedrijf Foursquare stimuleert groei dankzij hybride cloud-oplossing

16-10-2014NLReference Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Foursquare is de social media-app waarmee je incheckt op locaties en aanbevelingen ziet voor horeca en bedrijven in de omgeving. En zoals veel internetbedrijven gebruikte Foursquare tot voor kort Amazon Web Services (AWS), een van de bekendste en grootste clouddiensten ter wereld.

Echter liepen de Foursquare engineers gaandeweg aan tegen de beperkingen van de AWSinfrastructuur. De limiet aan transactieverwerkingscapaciteit, netwerktransmissiesnelheid en schijfperformance leidde tot extra inspanningen en kosten. Daar moest wat aan gedaan worden. Ook wilde Foursquare meer controle over het technologieplatform en meer zicht op de netwerkperformance.

Uiteindelijk ging Foursquare in gesprek met Equinix en werd besloten om het platform naar een hybride cloud over te brengen, dus een mix van AWS en servers in een Equinix datacenter. Foursquare gebruikt nu servers en analysecapaciteiten op maat, terwijl de Amazone cloud in gebruik blijft voor datawarehousing en pieken in workload.

De databaseperformance is verdubbeld terwijl de kosten laag blijven en met meer controle over het platform en meer inzicht in de netwerkperformance is Foursquare gereed voor de toekomst en verdere groei.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]