Aanvraagfraude binnen financiële instellingen: Analytics houdt cybercriminelen buiten de poorten

Aanvraagfraude binnen financiële instellingen: Analytics houdt cybercriminelen buiten de poorten

04-03-2015ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.
Financiële instellingen kampen met een steeds groter wordend probleem: fraude. Criminelen bedenken continu nieuwe manieren om organisaties aan te vallen. Een populaire methode is tegenwoordig de zogenoemde aanvraagfraude, oftewel het moment dat een aanvraag bij de bank wordt gedaan. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een creditcard, een lening, een hypotheek of een betaalrekening. Deze whitepaper bespreekt een aantal methoden die cybercriminelen gebruiken om aanvraagfraude te plegen.

Wat is aanvraagfraude nou eigenlijk? Eén van de typische voorbeelden is dat financiële instellingen uitgaan van een echt persoon met een eigen identiteit, terwijl het vaak neppersonen zijn met een nep-identiteit. Feitelijk is het een manier voor de crimineel om toegang te krijgen tot een nieuwe identiteit, gestolen of gefabriceerd. De gevolgen zijn voor de financiële instelling en die gevolgen worden dankzij goed doordachte organisaties, die gebruikmaken van de zwakke punten van een financiële instellingen, alsmaar groter.

De mogelijkheid voor het snel analyseren van grote hoeveelheden data gaat de laatste jaren met stappen vooruit. Met de ontwikkelingen in high performance analytics en in-memory processing is het belangrijk dat fraudedetectiesystemen verder kijken dan de traditionele rule-based methoden. Waardoor de bestaande gegevens volledig kunnen worden benut. Deze whitepaper gaat in detail in op verschillende methoden die cybercriminelen gebruiken om aanvraagfraude te plegen en legt uit hoe u met behulp van analytics frauderisico’s in kaart kunt brengen en vervolgens kunt verhelpen.
Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]